maandag 30 november 2009

Worsten-tulpen en kaas-bloemen


Benodigdheden:
Kaas (plat stuk of 1 kilo kaas)
Grilworst
Komkommer
Saté-prikkers
Bakvormpje (bloem)
Bloempot c.q. bak

Beschrijving:
Je haalt al drukkend met het bakvormpje (bloem) in de kaas de vorm eruit.Mocht je hier een kilo kaas voor gebruiken, dan is het handig deze aan de kopse-kant in plakken te snijden van ca. 1 cm. Haal hier dan de bloemvormpjes uit (ongeveer 2 stuks).Je snijdt de grilworst in plakken van ca. 1 cm. Daarna haal je 2 driehoekjes aan de bovenzijde weg, zodat je een tulp-vormin krijgt.Ook de komkommer snij je in plakken van ca. 1 cm. Deze snij je door de helft.Je pakt de saté-prikkers en schuift de halve komkommer-partjes eraan en vervolgens prik je de kaas-bloem of worsten-tulp er op.De prikzijde van de saté-prikker gebruik je om in het piep-schuim (of oase) te prikken.De bloempot c.q. bak vul je op met piepschuim of oase (wat net handiger betreft de pot/bak). De bodem (zichtbare bovenkant van de pot/bak) kun je met een kunst grasmatje met bloemetjes bekleden. Heb je dit niet, dan kun je deze ook met een laagje grond of snippertjes groen papier (gras) versieren om de bodem leuk op te fleuren.Klaar is de gezonde verrassing!

Geen opmerkingen: